Home / Blog / Yleinen : Sairauspoissaolojen vähentämistä siivouksella

Sairauspoissaolojen vähentämistä siivouksella

MTB-Siivouspalvelu Oy panostaa toiminnassaan asiakkaiden ja työntekijöiden kuuntelemiseen ja ymmärtämiseen. Tämä perheyritys on saatu menestymään pitkäjänteisen työn tuloksena.

”Olemme rakentaneet hienon asiakasta puhuttelevan kokonaisuuden. Pitkät asiakassuhteemme kertovatkin meidän olevan oikealla tiellä”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Mia Jaaranen.

Perheyritys tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua asiakkaille

MTB-Siivouspalvelu on täydellinen esimerkki suomalaisesta menestyneestä perheyrityksestä. Siivouspalveluyrityksen perustivat vuonna 1987 Merja ja Antti Backström. Merja hoiti alusta asti yrityksen operatiiviset toimet, mistä juontaakin lyhenne MTB; Merja Tuula Backström. ”Yrityksen alussa oli vain kellaritoimisto, ämpäri ja moppi”, naurahtaa yrityksen nykyinen toimitusjohtaja, Merjan tytär Mia Jaaranen. MTB-Siivouspalvelu tarjoaa laajan skaalan eri puhdistuspalveluita pääasiassa yrityksille, valtionlaitoksille ja yhdistyksille.

Vuonna 2002 aloitettiin asiakkaiden toiveiden mukaisesti tarjoamaan perinteisen siivouksen lisäksi elektroniikkaromun kierrätystä sekä arkistojen tuhouspalveluja. Nykyään MTB tarjoaakin asiakkailleen kokonaisvaltaista ratkaisua siivoukseen ja jätteenkäsittelyyn.

MTB:n toimintaa pyörittää tällä hetkellä sisaruskolmikko Mia Jaaranen, Nea Backström sekä Riku Backström. Roolijako toimii yrityksessä hyvin. Toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa Mia, Nea vastaa markkinoinnista ja Riku kierrätystoiminnasta. Jokaisella sisaruksella on pitkä kokemus yrityksessä, joten ymmärrys sen toiminnasta on syvä.

Kilpailun määrä ja koko suurimpana haasteena

Kilpailu siivouspalveluissa on kovaa. Pienemmältä yritykseltä vaaditaan paljon, jotta sen saa nostettua isojen rinnalle. MTB-Siivouspalvelu haluaa olla se yritys, joka pääsee kasvamaan. He ovatkin satsanneet paljon kehitykseen ja tehneet suuret investoinnit mm. Hämeenlinnassa sijaitsevaan 45 000 m2 jätteenkäsittelylaitokseen. Samalla he pyrkivät erottumaan kilpailijoistaan yhä selvemmin.

Suurilla siivousalan toimijoilla on myös mahdollisuus polkea siivouksen hintaa alas. MTB:ssä ei ole lähdetty hinnanalennuksiin sopimusten toivossa, vaan pidetään kiinni laadusta. MTB:n toimintaan tuodun jätteenkäsittelyn avulla voidaan lisäksi tarjota yhdestä paikasta yhtenä palveluna sekä siivous- että kierrätyspalvelut. Tätä kautta tuodaan asiakkaalle arvoa ja kokonaisvaltainen ratkaisu tiettyyn ongelmaan.

”Haluamme erottua kilpailijoistamme lisäksi luotettavalla, turvallisella ja kasvollisella palvelulla”, kertoo Jaaranen. ”Panostamme työntekijöidemme koulutukseen ja asiakkaamme tietävät aina nimeltä, kuka heillä käy siivoamassa.”

”Kaikki lähtee kulttuurisopeuttamisesta”

Nykyään MTB:läisiä on jo yli 100. MTB-Siivouspalvelu on monikulttuurinen yritys, jonka työntekijät tulevat ympäri maailman. ”Meille monikulttuurisuus ei ole kuitenkaan haaste, vaan tapa toimia”, kertoo Nea Backström. ”Tämä juurtaa kansainvälisestä perheestämme.” Sisaruskolmikko onkin hakenut rautaista kokemusta ulkomailta niin myynnistä, markkinoinnista kuin tietoturva-asioistakin.

Hyvät ja motivoituneet työntekijät ovat MTB:n toiminnan peruskivi. Tavoittellun korkean laadun taustalla onkin ensisijaisesti työntekijän hyvinvointi. Monikulttuurisessa yrityksessä tämä juontaa monesti työntekijän sopeuttamisesta Suomeen ja suomalaiseen kulttuuriin. MTB:n palveluesimiehet käyvät läpi monikulttuurikoulutuksen, jotta he ymmärtävät miten eri maista tai maiden osista tulevat ihmiset saadaan parhaiten sopeutettua.

Kaikki MTB:n työntekijät käyvät läpi myös MTB-akatemian, jonka avulla taataan koulutettu ja ammattitaitoinen henkilökunta. Akatemiassa käydään läpi kaikki eri siivousaineiden käytöstä ja työturvallisuudesta asiakkaalla toimimisen ja käyttäytymisen perehdytykseen.

Mia Jaaranen ja Nea Backström myöntävät, että välillä on haasteellista keksiä koko henkilöstön yhteen tuovaa tekemistä, joka käy jokaiselle.

Jaa artikkeli

[Sassy_Social_Share]

Lisää artikkeleitamme

MTB Suomen paras työpaikka

29.4.2021

MTB-Siivouspalvelu sai ensimmäisenä yrityssiivous- ja kierrätyspalveluita Suomessa tarjoavana yrityksenä Great Place To Work -sertifioinnin ja valittiin yhdeksi Suomen parhaimmaksi työpaikaksi vuodelle 2021. MTB-Siivouspalvelu sai ensimmäisenä yrityssiivous- ja kierrätyspalveluita Suomessa tarjoavana yrityksenä Great Place To Work -sertifioinnin ja valittiin yhdeksi Suomen parhaimmaksi työpaikaksi vuodelle 2021. Vaikeasta korona vuodesta huolimatta, alalla toimiva MTB-Siivouspalvelu Oy sai vuoden 2020 […]

Näin joulumielen voi loihtia työpaikalle – MTB-Siivouspalvelu tempaisee ja jakaa jouluiloa itsetehdyillä lahjoilla

23.12.2020

Poikkeuksellisen koronavuoden jälkeen MTB-Siivouspalvelu Oy haluaa kiittää työntekijöitään erityisellä tavalla ja panostaa erilaiseen jouluntoivotukseen.

Vastauksemme Helsingin sanomien artikkeliin Siivoton ala 5.7.2020

6.7.2020

MTB-Siivouspalvelu Oy – Vastuullinen Työnantaja Sunnuntaina 5.7.2020 Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin ”Siivoton ala”, joka kertoi joidenkin siivousyhtiöiden epäeettisestä toiminnasta ja henkilöstön heikoista työoloista Suomessa. (Teksti: Paavo Teittinen HS, kuvat: Mikko Suutarinen HS) Siivousalan kerrotaan riistäneen ja hyväksikäyttäneen työntekijöitään ja pahimmillaan alaa syytetään jopa ihmiskaupasta. Me täällä MTB:llä luimme artikkelia järkytyksellä, ja haluamme sanoa, että alalla […]

Tukea lapsiperheille poikkeustilassa: MTB teki lahjoituksen Arttu Wiskarin Wiskarila ravintolan ”apukäsi” projektiin

22.5.2020

MTB lahjoitti lounasboxit 30:lle vähävaraiselle perheelle Arttu Wiskarin Wiskarila Ravintolan “apukäsi” projektin kautta. Espoonlahden kirkon diakoniatyöntekijät valikoivat apua tarvitsevat perheet ja jakavat kirkolta ateriat. MTB innoistui hyväntekeväisyys projektista, kun näki Wiskarilan kannustavan kansalaisia mukaan auttamaan tarpeessa olevia perheitä ruoka-avustuksella. Kun ”apukäsi” maksaisi 40 euroa nelihenkisen perheen lounasboxista, ravintola toimittaisi sellaisen vastaanottajalle. Arttu Wiskari julkaisi ravintolansa […]

Varautumissuunnitelma Koronavirustartuntojen (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseksi

23.3.2020

MTB-Siivouspalvelu on nostanut valmiustilaa Koronavirustartuntojen (COVID-19) leviämisen takia. Henkilöstömme ja asiakkaidemme terveyden suojaamiseksi seuraamme aktiivisesti THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ja TTL:n (Työterveyslaitos) antamia ohjeita. Toistaiseksi epidemia ei ole vaikuttanut palveluntuotantoon ja leviämisen ehkäisemiseksi haluamme painottaa, että puhdistuspuolella olemme valmiudessa kiireisimpiinkin toimenpiteisiin. Jos tiloissanne tapahtuu tai epäillään tartuntatapausta, meillä on otsonointilaitteet sekä suojavarusteet mitä vaativimpiinkin […]

Ilta-Sanomat: MTB:n toimitusjohtajan siivousohjeet koronavirusepidemian taltuttamiseksi

20.3.2020

Koronavirusepidemian aikaan hyvä hygienia ja siivousasiat ovat puheissa enemmän kuin koskaan. MTB:n toimitusjohtaja Mia Jaaranen on ollut haluttu haastateltava valtakunnan lehdissä. Jaaranen ohjeistaa huolellisempaan siivoukseen seuraavasti: Käytä heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta, desinfiointiainetta, jotka sopivat erityisesti saniteettitiloihin sekä kertakäyttöisiä siivousliinoja, joita voi pitää mukana myös kodin ulkopuolella. Puhdista erityisesti pinnat, joita asukkaat koskettelevat kotona ja töissä usein […]

Käsien pesu

Nyt jos koskaan on aika kiinnittää huomiota puhtauteen ja hygieniaan

18.3.2020

Aika harva on tullut ajatelleeksi, että toimiston siivousmenetelmillä on suora yhteys työntekijöiden terveyteen ja sairauspoissaoloihin. Suomessa 5 % palkkakustannuksista kohdistuu sairauslomien maksamiseen.* Hygienian yleinen vaatimustaso ja tietämys ovat nousseet tasatahtia siivousalan tekniikoiden kehittyessä. Nyt erityisesti koronaviruksen jyllätessä, työympäristöjen ja kotien siivoukseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Siivousalan ammattilaisen näkökulmasta se tarkoittaa, että siivouksen on oltava yhä […]

MTB-Siivouspalvelu Oy on liittynyt YK:n Global Compact – yritysvastuu aloitteeseen

9.3.2020

MTB-Siivouspalvelu Oy on hyväksytty 09.03.2020 Yhdistyneiden Kansakuntien maailmanlaajuiseen Global Compact -yritysvastuu aloitteeseen, jonka jäsenet sitoutuvat toteuttamaan ja edistämään kymmentä ihmisoikeuksiin, työvoimaan, ympäristöön sekä korruption vastaiseen toimintaan liittyvää periaatetta toiminnassaan. Global Compact Network on maailman suurin yritysvastuuta edistävä globaali aloite sekä yrityksille että -muille organisaatioille. Aloitteen on allekirjoittanut yli 12 000 yritystä 160 maasta. Suomessa verkostoituneita […]

MTB-Siivouspalvelu uudistaa alan toimintatapoja markkinointiviestintätoimisto Source & Kitchenin kanssa

6.3.2020

MTB-Siivouspalvelu Oy uudistaa siivousalan toimintatapoja markkinointiviestintätoimisto Source & Kitchenin palvelumuotoilun avulla.

Ympäristötietoinen voittaa rahassa ja maineessa

20.2.2020

Yritysten ympäristövastuusta tivaavat niin asiakkaat kuin oma henkilökuntakin. Noin 40 prosenttia yrityksistä kokee saavansa aiempaa enemmän kyselyitä asiakkailtaan ympäristövastuusta

Copyright © 2013  |   Top